Indul a paralimpián az egykori Forma-1-es pilóta

Indul a paralimpián az egykori Forma-1-es pilóta

Alex Zanardi a kézi hajtású triciklisek versenyében ott lesz a londoni paralimpián.  Az egykori Forma-1-es versenyző balesete után amputálni kellett a lábait.

Az olasz versenyző, Alexander Zanardi élete 2001 szemptemberében változott meg. A ma már 45 éves pilóta a ChampCar sorozat lausitzringi nagydíján szenvedett balesetet.

Azonnal mentőhelikopter érkezett  helyszínre, de mire stabilizálták állapotát, vérénk 2/3-át elveszítette. "Hétszer állt meg a szívem, így azt kell mondjam, csoda, hogy életben maradtam. Valójában ez egy ajándék attól az embertől, aki megmentette az életemet" - emlékezett vissza a balesetére Zanardi.

Térdtől lefelé mindkét lábát amputálták, de nem adta fel és 2003-ban, 18 hónappal később visszatért az Eurospeedway nevű versenysorozatba pilótaként. Első versenyén ötödik lett. 2006-ban egy Sauber-BMW-be is beleült, egy tesztkör erejéig.

2007-ben döntött úgy, hogy a kézihajtású triciklik versenyében rajthoz áll a New York Maratonon: negyedik lett, és azóta folyamatosan ebben a sportágban gyakorol. Jól sikerült neki a gyakorlás, hiszen 2011-ben megnyerte ezt az említett viadalt, most pedig rajthoz áll majd a londoni paralimpián, a H4-es kategóriában.

"Minden nap találhatsz jó dolgokat az életben, amiket meg kll ragadnod. Minden nap egy új lehetőség. Ha valakinek segítsége ad a karrierem, és példát jelent, annak örülök" - nyilatkozta nemrég.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk