Haladékot kérnek a görögök

Haladékot kérnek a görögök

Állítják, a hosszabb idő nem jelent automatikusan több pénzt.

A görög miniszterelnök azt akarja, hogy a nemzetközi hitelezők adjanak több időt eladósodott országának azoknak a reformoknak a megvalósítására, amelyeket a pénzügyi segélycsomagjuk feltételéül szabtak számára. Antonisz Szamarasz szerint ez a haladék segítene Görögországnak visszatérni a növekedéshez. ?Nem akarunk mást, csak egy kis lélegzetvételhez jutni, hogy mozgásba lendíthessük a gazdaságot és növelhessük az állami bevételeket" ? nyilatkozta a Bild című német napilapnak. Hangsúlyozta, Athén nem kér semmilyen további pénzt, s tartja magát vállalt kötelezettségeihez és minden előírás teljesítéséhez.

Szamarasz emellett több szolidaritást kért uniós partnereitől. Azt panaszolta, hogy az országa körül kialakult negatív hangulat olyan, mint egy mély, fekete gödör. Mint mondja, jól haladnak a strukturális reformokkal és az előírt privatizációval, de szerinte nem igazságos, ha Európa újra és újra visszalöki őket a gödörbe.

Sajtóértesülések szerint a miniszterelnök azt fogja kérni Berlinben Angela Merkel kancellártól, hogy két év helyett adjanak négy évet a 11,5 milliárd eurós, a GDP öt százalékának megfelelő takarékossági program megvalósítására, továbbá adjanak négy év haladékot az eddig felvett hitelek törlesztésének megkezdésére.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk