Fesztiválozók foglalták el a budapesti repteret

Fesztiválozók foglalták el a budapesti repteret

Rögtönzött alvóhelyeket kellett kialakítani a Budapest Airport 2. terminálján, miután fesztiválozók tömegei lepték el az éjszaka a várócsarnokot.

"Mára virradóra alig akadt szabad hely az érkezési szinten a 2B terminál sarkában vagy az indulási szinten mindkét galérián" - olvasható a közleményben. Mint írták, a zsúfoltság részben annak az eredménye, hogy a korábbi évekhez képest, amikor még működött az 1. terminál, ahol elegendő zöldterület állt "a hamisítatlan woodstocki hangulatot teremtő fesztiválozók számára", az idén csak a 2. terminálról indultak járatok.

A repülőtér közlése szerint a szokásos nyári forgalomnál 20 százalékkal több utas érkezett a légikikötőkbe a hétfőn véget ért 20. Sziget fesztivál és az Ozora Fesztivál miatt. "Különösen a diszkont légitársaságok arattak az elmúlt napokban, a járatok egy jó része 100 százalékos kihasználtsággal közlekedett" - olvasható a sajtóanyagban.

Az összegzés szerint az előző év tapasztalataiból kiindulva még két-három napig lehet nagyobb fesztiválozó közönségre számítani a budapesti repülőtéren.

Az idén a nem végleges adatok szerint mintegy 380 ezren látogattak el a Sziget fesztiválra, a szervezők korábban az közölték, hogy a magyar és a külföldi vendégek aránya 50-50 százalék.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk