Elszállítják a Csepelen talált világháborús gránátot

Elszállítják a Csepelen talált világháborús gránátot

A lövedékre szennyvízvezeték fektetése közben bukkantak. A veszélyes szerkezetet elszállítják, a lakók visszaköltözhetnek.

Hamarosan elszállítják a XXI. kerületben, Csepelen csütörtökön talált világháborús lövedéket. Az útzárat feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Várkonyi Melinda elmondta: a Meggyfa utca 22. szám alatti ingatlannál szennyvízvezeték fektetése közben egy 152 milliméteres repeszgránátot találtak. A gránát kilőtt állapotban volt, gyújtószerkezete sérült, ezért a helyszínen kellett kiszerelni.

A gyújtószerkezetet az önkormányzat által kijelölt helyen robbantják fel, a robbanótestet a tűzszerészek elszállítják, és később semmisítik meg.

A korábban 100-150 méteres sugarú körben elrendelt területi lezárást nem sokkal négy óra előtt feloldották, a kiköltöztetett mintegy 30-50 ember visszatérhet otthonába - közölte Várkonyi Melinda.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk