Ébredeznek a devizahitelesek

Ébredeznek a devizahitelesek

A határidő előtt egy hónappal élénkülni látszik az érdeklődés az árfolyamgát iránt. Az állam, a PSZÁF és a bankok is ajánlják a belépést a rendszerbe.

Október végéig a devizahitelesek alig több, mint ötöde élt az árfolyamrögzítés adta lehetőséggel, pedig induláskor arra számítottak, hogy az adósok háromnegyede kap majd a kedvezményen – derül ki a Metropol összeállításából.

A Magyar Bankszövetség alelnöke szerint sokan az utolsó hetekig kivártak, a december végi határidő közeledtével egyre több a jelentkező. Gyuris Dániel szerint a bankokkal szembeni bizalmatlanság miatt sem választják sokan az árfolyamgátat, pedig az állam, a bankok és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is ajánlja a konstrukciót. A szakember úgy látja, még azoknak is érdemes élni a lehetőséggel, akik tudják fizetni a törlesztőket, mert a rögzítés miatt fennmaradó havi összeget be lehet fektetni és így tovább növelhető az árfolyamgát miatti megtakarítás.

Tájékozatlanság is lehet a gyenge érdeklődés mögött, sokan nem ismerik pontosan a kedvező lehetőséget – olvasható a lapban.

Az árfolyamrögzítés célja, hogy az egyes devizák jelentős árfolyam-ingadozási hatását tompítsa, és a hitelesek helyzetét kiszámíthatóbbá tegye. Az árfolyamrögzítés 60 hónapig, de legfeljebb 2017. június 30-ig tart. Még egy hónapig lehet belépni a kedvezményes rendszerbe.

Az adós a svájcifrank-hitelének törlesztő árfolyamát 180 forinton, az euróét 250 forinton, a jenét 2,5 forinton rögzítik. Az árfolyamgát feletti rész pedig gyűjtőszámlára kerül. A havi törlesztőrészlet egy részét a hitelező és az állam átvállalja, így a hiteladós a 60 hónap alatt több százezer forintnyi kedvezményben részesül.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk