A termelékenység csökkenése elsősorban a munkaerőhiányra vezethető vissza

A termelékenység csökkenése elsősorban a munkaerőhiányra vezethető vissza

Akárhogy is nézzük ez a legégetőbb probléma az építőiparban.

Emelkednek a bérek, és tavaly ugyanezen időszakhoz képest beszerzési árak az építőanyagoknál jelentősen emelkednek, itt akár 10-15 százalékos emelkedésről is beszélhetünk" - ismertette Nagy Csaba, a Balla Ingatlan dél-budai régiós szakmai vezetője. A szakértő szerint a lassulás következtében az ingatanárak is tovább emelkednek, de nemcsak azmost épülő házaknál, hanem a használt lakások ára is növekedni fog.

Tavaly még hirdettek, annyi szigetelőanyag volt, amennyit csak akart az ember megvásárolni, elment és másnapra ott volt a szigetelőanyag" - az egy évvel ezelőtti helyzetet magyarázza az Építész Kamara elnökségi tagja. Eltér István a Hír TV-nek azt mondta: az építőiparban a nagy állami beruházások időszaka következik, ami miatt egyre nehezebb kivitelezőt találni lakóházak építésére. Az építőanyagok drágulását pedig a hiány okozza. „M a az van, hogy meg kell rendelni, jó, hát nyár végére, vagy őszre tudunk szállítani. Úgy, hogy ezek a cégek azért nem csak Magyarországon termelnek, tehát EU-ból behozzák ide a terméküket és így sem tudják ellátni a piacot. A friss adatok azt mutatják, hogy ez által maguk az építkezések is jelentősen drágultak - a termelői árak több mint 8 százalékkal nőttek éves összevetésben" - mondta a szakértő.

A riport megtekintéséhez kattintson:
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/az-allami-megrendelesek-miatt-a-lakohazakra-mar-nem-jut-kivitelezo-2461091



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk