Falun a 30 ezer forintot is átlépheti a havi gázszámla

Falun a 30 ezer forintot is átlépheti a havi gázszámla

A rezsiköltséget ablakcserével, hőszigeteléssel, kisebb részben napelemmel csökkentené a magyarok többsége, derült ki egy kutatásból.

A téli szezonban átlagosan 23 ezer forint felett költenek fűtésre a családok – olvasható a Fundamenta reprezentatív kutatásában.

A főbb megállapítások:

A fővárosban fizetik a legkevesebbet fűtésre, körülbelül 17 ezer forintot. Falun a 30 ezer forintot is átlépheti a havi fűtésszámla. A többség nyílászáró cserével, hőszigeteléssel, kisebb részben napelemmel csökkentené a rezsit. A kutatásban 25-35 éveseket kérdeztek. Ők szinte kivétel nélkül a hőszigetelésben és a nyílászáró cserében látják a rezsiprobléma megoldását. A vidéken élő fiatalok 97 százaléka említette ezeket a beruházásokat legfontosabbként.

Redőnnyel és egyéb árnyékolástechnikával a nagyobb városok lakói és a fővárosiak több mint fele segítené a hideg elleni védekezést, fűtéskorszerűsítéssel pedig a fővárosiak 45 százaléka, a kisebb városok, falvak lakóinak pedig harmada könnyítene így az anyagi terheken.

A megújuló energiaforrások is egyre népszerűbbek, főleg a városiak körében.

A megkérdezettek több mint fele telepítene napelemet, a kistelepülések lakóinak viszont mindösszesen 16 százaléka hasznosítaná a nap sugarait. A falun élőknek csupán 5 százaléka, míg a fővárosiak 25 százaléka lát a napelemben fantáziát.

A közlemény úgy fogalmaz: az energetikai lakásfelújítás több százezer forintos beruházás is lehet, amely sok család számára nehézséget jelent.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk