Ismeretlen Budapest: A Blaha Lujza tér fölé emelkedő rejtélyes torony története

Ismeretlen Budapest: A Blaha Lujza tér fölé emelkedő rejtélyes torony története

Az egykor a téren állt Nemzeti Színház már több mint ötven éve nem a Belváros képének része, egy tornya mégis túlélte a szocializmus pusztítását.

Százötvenedik epizódja felé közelítő sorozatunk, a főváros rejtett szépségeit bemutató Ismeretlen Budapestben a város szívétől egészen a határáig tartó térből mutattunk már be furcsa történeteket, vagy épp mindennap látott, de szépségüket a siető emberek elől elrejtő épületeket. Ma a város egyik legforgalmasabb csomópontjára, a nem épp jó hírű Blaha Lujza térre indulunk, hogy megismerkedjünk a város egy elfeledett részletével.
A XVIII. században még mocsaras, beépítetlen területből a tér közepén lévő, nem épp rendezettségéről és tisztaságáról híres parkoló, illetve betontenger helyén egykor apró park, és egy jókora épület állt: a Népszínház.

Klösz György képe a századfordulós Blaha Lujza térről A XIX. század második felének legnépszerűbb műfaját, a vidéki nép életét és jellegzetes figuráit bemutató népszínművek előadására alapított intézménynek 1875-re született meg az óriási épülete, melyet a többek közt a Budapesti Operettszínházat, a Vígszínházat és a Szegedi Nemzeti Színházat is tervező bécsi Fellner és Helmer építészpáros terveit dícséri.

Forrás: hir24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk