Két miniházból így lesz egy tökéletes otthon

Két miniházból így lesz egy tökéletes otthon

Ha kicsi a ház, told meg még eggyel!

Világszerte egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az apró házak iránt.

Ezeknek a kis otthonoknak számtalan előnye van, többek között a minimálisra szorítható fenntartási költségek. Nem véletlenül választják többnyire környezettudatos emberek. Mind e mellett pszichológia vizsgálatok is igazolták, hogy kisebb lakásokban nagyobb a család összetartó ereje, az ott élők többet beszélgetnek és őszintébbek egymással.

Kérdés, hogy mi az a minimális lakásméret, ami még komfortossá tehető? Szakemberek szerint életmódtól és kvalitástól függ, hogy kinek milyen térigénye van. Más szükséglete van egy egyedülállónak, más egy párnak, és megint más egy gyerekes családnak.

Mint ahogyan az alábbi példa is mutatja, hogy egy áthidaló ötlettel rugalmasan megoldható az is, ha baba érkezik a házhoz. A kis ház tulajdonosai úgy érezték, hogy gyermekük érkeztével, kinőtték addigi otthonukat, és úgy döntöttek, hogy a problémát megoldva két apró házat összeépítenek. Addig, míg a kétfős családjuknak megfelelt egy kisebb méret, gyermekükkel már szűknek bizonyult. Újragondolva életterüket belevágtak a szokványosnak egyáltalán nem mondható ikerháznak. A házat az Ohana névre keresztelték, és a Viva Collectiv tervezte. Tökéletes elgondolás volt, hogy a két házat összekötik, és közötte egy gyönyörű, napsütéses “télikertet” valósítanak meg. Az otthon funkcióit figyelembe véve egyik ház hálószobát, fürdőszobát és konyhát tartalmaz, míg a másik  nappalival és egy gardróbszobával rendelkezik.

Forrás: vivacollective, hir24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk