Így tarthatja kordában a költéseit

Így tarthatja kordában a költéseit

Ha úgy érzi, kifolyik a pénz a kezei közül, vagy legalábbis jóval kevesebb marad hó végén, mint szeretné, akkor ez a cikk önnek szól!

Egyszerűen csak vezetnünk kell a bevételeinket és kiadásainkat. Károly például néha panaszkodik arról, hogy hamar elfogy a pénzük, de nem tudja, miért.

Egy-kettőre kiderül, hol folyik el a pénze A férfi nem keres rosszul, ahogy felesége sem, úgy érzi, takarékosan vásárol (mindig összehasonlítja az árakat a boltban), ennek ellenére hó végére általában lenullázódik a számlájuk. És ez gyakran téma a házaspár között.

Rábeszéltük, vegye számba a bevételeiket és kiadásaikat, hogy kiderüljön, hol lyukas a családi költségvetés. Mivel vásárlásaik 90 százalékát bankkártyával intézik, a különböző közüzemi és egyéb számlákat pedig átutalják, viszonylag egyszerű dolga volt: csak a bankszámlakivonatot kellett elővennie, aztán szépen kategorizálni a tételeket.

Ami kiderült számára, hogy

a bevételeikhez képest jelentős összegű a hitelkártyáról fizetett összeg, talán túl sokat költenek étteremre és sokkal több kiadással járnak a havi nagybevásárlást kiegészítő alkalmi 1-2-3 ezer forintos kisbevásárlások, mint gondolta. De nem gondolta volna azt sem, hogy a két gyerek különóráira (uszoda, nyelvóra, zenetanulás) és kötelező iskolai befizetendőire (ebéd, kiránduláspénz) mennyit költenek. Ezt a tételt kb. a felére saccolta volna. Arról sem volt fogalma, hogy az ő havi egyszeri fodrászati kiadásához képest mennyibe kerül, hogy a felesége olyan jó formában legyen (fodrász, kozmetika, pedikűr, manikűr, aerobikóra).

Az is világossá vált, hogy szórakozásra keveset áldoznak, és benzinre sem kiugróan sokat. Nagyobb tétel volt még a rezsi – ez elgondolkodtatta. Valamint viszonylag fajsúlyos a nyugdíjcélú megtakarításuk, de mint mondta, abból nem akarnak lefaragni, mert nem szeretnének idős korukra szegénységben élni.

Kockás füzet, Excel-tábla, vagy app? Ha már a költéseinkkel foglalkozunk, nemcsak a múltbéli költségeket érdemes számba venni, hanem jó, ha felkészülünk a várható, és az előre nem látható kiadásokra is.

Forrás: hi24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk