Gyerekcsalogató játszótér lehet a kert

Gyerekcsalogató játszótér lehet a kert

Kreativitás kérdése, hogyan csalogassuk a kicsiket a természetbe.

A gyermekbarát kert mentes a mérgező növényektől, a veszélyt jelentő tereptárgyaktól, a rosszul rögzített aknafedelektől, kialakításában tehát az első lépés mindig a biztonságossá alakítás. Ahhoz, hogy a gyerekek szívesen legyenek a kertben, az szükséges, hogy az konkurálni tudjon a rajzfilmmel, a konzoljátékkal, és az egyéb, szobai elfoglaltságokkal.  Éppen ezért kell a gyermeki fantázia elemeit a kertbe varázsolni: titokzatos zugokat, színes-szagos virágokat, felfedezhető területeket. Ehhez ad néhány praktikus, saját kezűleg és kreatívan megvalósítható ötletet blogjában Megyeri Szabolcs kertészmérnök.

Erdei kommandó A gyerekszoba általában tele van játékokkal, melyek egy része van már annyira megunt, vagy megkopott, hogy mehetnek ki a kertbe. De nem ám csak úgy szerteszét a gyepre, hanem ügyesen elrendezve a bokrok alá, virágládákba, vagy akárhova, ahova épp illenek. A dínók a dzsungelben vadászhatnak, a G. I. Joe-k az erdőben kommandózhatnak, a babák pedig bált rendezhetnek az óriásvirágok között.

Kerti autópálya

A szobai autópályák is jók, de sokkal élethűbb az egész, ha nem a szőnyegen, hanem a földön, a homokban, a fűben dolgoznak a munkagépek. Apai segítséggel komplett építkezések kivitelezhetőek, ahol minden teherautónak, traktornak, betonkeverőnek meglesz a helye. Fából, kavicsokból, téglákból fantasztikus miniberuházások valósíthatóak meg a jövő mérnökei számára.

Miniatűr tündérkert A miniatűr tündérkertet csemeténk kedvenc mesejeleneteivel, mesefiguráival népesíthetjük be. Az illatos, színes, burjánzó minikert egyfajta kinti babaház lehet, ahol mindig akad valami tennivaló, csinosítani való, és mivel sosem lesz igazán készen, egész nyárra izgalmas szabadtéri feladatot adhat a gyerekeknek.

Veteményes Valódi játéktérként használhatóak a kicsi, körülkerített gyermekveteményesek, melyekbe leginkább könnyen nevelhető – és nem allergizáló, nem szúrós – növényeket telepítsünk, amiket az apróságokkal együtt gondozhatunk. A gyerekek egészen biztosan roppant büszkék lesznek a kinyíló virágaikra, vagy nagyra növő zöldségeikre.

Titkos ajtó Minden gyerek ábrándozik rejtett világokba vezető titkos ajtókról, varázslatos átjárókról. Ennek az illúziója teremthető meg, ha egy ölesebb fára ódon ajtót erősítünk, és mesefigurákkal, tündérekkel, törpékkel dekoráljuk a képet. Az ilyen elrendezés nem egyszeri produkció, a misztikus szeglet köré mese, mesesorozat kanyarítható, az újabb és újabb elemeket pedig a kicsikkel közösen készíthetjük és helyezhetjük el a varázsajtó köré. Ha csak kis fánk van, lehet miniatürizálni a csodaajtót, a hatás ugyanaz marad.

A fenti ötletek csak apró részletei a lehetőségek végtelen tárházának, és biztos akadnak jobbak, érdekesebbek is, a lényeg azonban nem a konkrét példákban rejtőzik, hanem abban a szándékban, hogy kertünket a gyermekeknek vonzóvá, izgalmassá és érdekessé tegyük.


Forrás: 24.hu/otthon/2017/10/16/gyerekcsalogato-jatszoter-lehet-a-kert/



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk