Nagyszabású távhő-fejlesztésbe kezd az állami Főgáz

Nagyszabású távhő-fejlesztésbe kezd az állami Főgáz

A fejlesztés gyümölcsei 2020-2022-re érnek majd be.

Néhány nagy beruházás eredményeként 2020-2022-re összefüggő rendszerré válik a Főtáv Zrt. jelenleg szigetekből álló távhőhálózata – írta a Világgazdaság. A változástól egyebek mellett azt remélik, hogy több tízezer belvárosi lakás csatlakozik a rendszerhez.

A fejlesztés főként vezetékprojekteket foglal magában a hozzájuk tartozó szivattyúállamosok telepítésével. Az Árpád és az Erzsébet hídon egy-egy távhővezeték kötné össze a főváros két oldalát.

A vállalat azt reméli, hogy a vásárolt energiahordozó mennyiségének növelésével és a saját hőtermelés bővítésével csökkenteni tudja a költségeket. Így évente 65 ezer lakás igényének megfelelő gázfelhasználást takaríthatnak meg és ennek megfelelően jelentős szén-dioxid-kibocsátást kerülhetnének el.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Attila; Forrás: hir24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk