A konyha az otthon lelke

A konyha az otthon lelke

Tervezése nagy kihívás, alapos átgondolást igényel.

Ma már nem kétséges, hogy a konyha a családi élet egyik központja, tulajdonképpen az otthon szíve-lelke. Itt készülnek el az ínycsiklandozó finomságok, itt várja a reggeli kávé az ébredőket, és akarva-akaratlanul ez a helyiség válik családi tereferék központjává.

A konyha étkező, dolgozószoba, gyerekszoba, a szórakozás, a beszélgetés és a relaxálás színtere egyben. Ezért sem mindegy, hogyan van berendezve, milyen a kialakítása, hiszen a konyhát nem néhány évre, hanem hosszabb távra tervezzük.

A korszerű konyha világos, praktikus, könnyen tisztán tartható, nem tartalmaz felesleges elemet – írta a legismertebb szakácskönyv szerzője, Horváth Ilona 1955-ben. Mily érdekes, hogy bő fél évszázaddal később is hasonló alapelvekre épül a célszerű konyhakialakítás.

A konyha kialakításakor elsősorban azt vegyük figyelembe, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre és mennyire használjuk azt napi szinten. Ha a konyha kicsi, a színek választéka is jelentősen szűkül. Egy óriási konyhában színek terén is szárnyalhat a fantáziánk, egy pici helyiségben viszont világos színekkel variáljunk, mert ezek növelik a térérzetet.

A konyha legyen minél világosabb, kényelmes, praktikus is, esztétikus és hívogató. Ehhez mutatunk néhány inspiráló ötletet.

Forrás: hir24, fotók: bhg.com



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk