Trükkös csalással verik át a vásárlókat

Trükkös csalással verik át a vásárlókat

Új ingatlanos átvágás szedi áldozatait, melyben budapesti, belvárosi lakásokat kínálnak a piaci árnál valamivel olcsóbban. Legutóbb egy pesti nőnek állítottak csapdát: őt 1,8 millió forinttal ültették fel a bűnözők.

CSŐBE HÚZVA

A Bors Balla Ákos ingatlanos segítségével járt annak utána, hogyan szűrhetik ki a vevők csaló bandák álhirdetéseit. Kecsegtető kínálat A legutóbbi ingatlancsalás a következőképpen történt: Az ingatlant kereső nő talált áron alul egy belvárosi lakást. Az eladó megbízottjaként bemutatkozó férfival személyesen találkozott, átnézték a tervrajzokat, fotókat, hivatalosnak tűnő iratokat. A csaló ekkor azt mondta: az ügylet létrejön, megkötik a szerződést. Ennek első részeként a vevőnek el kell utalni 1,8 millió forintnyi foglalót egy megadott számlára, ami később természetesen beleszámít az ingatlan amúgy is alacsony árába. A szerződésben szerepelt egy titoktartási szerződés is, ami arra kötelezte a nőt, hogy nem lehet a lakókat megkeresni, és az ingatlant sem lehet megnéznie az ottaniak védelmében. Amennyiben ez mégis megtörténik, az szerződésszegésnek minősül, és a hölgy elveszíti a befizetett 1,8 milliót. Fogadjon ügyvédet!

Nagyon fontos, hogy egy ingatlanvásárlásnak különböző lépcsőfokai vannak, amik közül ha csak az egyik is hiányzik, nem lehet valós az ügy.

– Egy normális esetben először megnézzük az ingatlant, feltérképezzük, tárgyalunk az eladóval, és ellenőrizzük a környéket. Ezek után le tudjuk kérni a tulajdoni lapot, amiben ellenőrizzük, hogy ténylegesen a tulajdonossal beszélünk-e, és hogy nincs terhelve az ingatlan. Mindezek után saját magunk felkérünk egy ügyvédet, aki az érdekeinket képviseli és vele készítjük el a szerződést. Ezeket a lépéseket nem szabad kihagyni, mert komoly problémákat okozhatnak – sorolja a vevőre háruló feladatokat az ingatlanos.

A pénz biztosan elúszik – Ha bármilyen gyanús dologgal szembesülünk, álljunk el a vételtől.

Nem éri meg a „10 millióval kevesebb” kezdetű hirdetés, mert a befizetett összeget nem valószínű, hogy valaha is viszontlátjuk. Okosan hatnak az emberekre ezek a bandák, mindig csak annyit kérnek, amennyit még éppen ki is fizetne az ember egy olcsóbb ingatlan reményében – hívja fel a figyelmet a szakértő.

Ha mégis belement a foglaló kifizetésébe, akkor valószínűleg a következőkre számíthat: az ingatlant sem akkor, sem utána nem láthatja, ahogyan a befizetett pénzét sem. Ilyenkor kitalálnak valamilyen ürügyet, amivel ellehetetlenítik a szerződést, vagy azt követelik: a befizetett összeg mellé fizessenek még, mert különben az addigi pénzt is elbukják. – Ha valaki ilyen szituációba keveredik, értesítse a rendőrséget – magyarázza Balla Ákos.

Csípős

Gyerekkorunkban az agyunkba vésték, hogy olcsó húsnak híg a leve, felnőttként tanuljuk meg, hogy az olcsón lefoglalózott lakás, ablakon kidobott pénz és füstbe ment terv. Huszti Zoltán

Forrás: BORS



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk