Öttusában Marosi és Kasza egyaránt hatodik vívás után

Öttusában Marosi és Kasza egyaránt hatodik vívás után

Marosi Ádám (Honvéd) és Kasza Róbert (KSI) szombat reggel vívással kezdet meg az öttusázók egész nap tartó versenygését.

Előzmények: Marosi Ádám 2009-ben éppen Londonban szerzett világbajnoki címet, az elmúlt évben harmadikként, idén hatodikként zárt a vb-n. Júniusban az olimpiai eskütételen ő mondhatta a sportolók vevében az eskü szövegét. Kasza Róbert pedig második volt az idei Európa-bajnokságon. Mindketten a jó szereplésre esélyesek közé tartoznak, igaz, ez további 10-12 résztvevőről is elmondható. Az öttusa ugyanis rendkívül kiszámíthatatlan sport, öt különböző sportág ötvözete, ergo öt különböző hibázási lehetőséget tartalmaz. És akkor még nem beszéltünk a lósorsolásról.

A versenyt megelőzően pénteken tartották a kötelező ló, és lovaspálya-bemutatót is, ahová férfiversenyzőink, Marosi Ádám és Kasza Róbert, illetve a lányok, Tóth Adrienn és Kovács Sarolta is kiment. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány és Balaska Zsolt lovas edző kísérte el őket.

A csapat többi edzője sem tétlenkedett ma. Magyari István vívóedző és Berka Imre fegyvermester és masszőr a vívófelszereléseket vitte a kötelező ellenőrzésre. Ilyenkor tüzetesen átnézik a vívópengéket és nem csak a minőséget vizsgálják, hanem azt is, hogy nincs e valami csalafintaság kialakítva rajtuk. Ez a szabály azért került bele a szabálykönyvekbe, mert egy bizonyos Jevgenyij Onyiscsenkó anno úgy gondolta, hogy egy egyszerű kézi kapcsolóval is lehet tust adni és úgy nem kell ehhez annyira megizzadni sem.... Ő lebukott, épp az angol csapat vette a turpisságot észre és azóta kötelező ez a procedúra. A vizsgálat után minden fegyvert megjelölnek és csak az ilyen jelöléssel rendelkező eszközzel lehet a pástra lépni.

Ma egyébként nagy volt az egy négyzetméterre eső magyar volt öttusázók száma a faluban. Vörös Zsuzsa, Athén olimpiai bajnoka is ellátogatott a mieinkhez. Nagyon bízik mind a fiúk, mind a lányok jó szereplésében, de mivel Kovács Sarolta felkészítésében is részt vett, rá egy kicsit több időt szánt.

Balogh Gábor, aki Sydnyben volt ezüstérmes az olimpián a következő esélylatolgatásba kezdett: ?Ami a lányokat illeti, nagyon bízom a jó szereplésükben! Ez nem légből kapott kijelentés, mivel tavaly Kovács Sarolta a világbajnokságon lett ezüstérmes, míg Tóth Adrienn az Európa-bajnokságon állhatott a dobogó második fokára. A fiúknál Marosi Ádámnak komoly esélye van az aranyéremre. Mivel Ádám, 2009-ben éppen Londonban lett egyéni világbajnok, kellemes emlékei vannak a városról. Persze az emlékekből nem lehet megélni, így szükséges van Ádám fanatizmusára, és jól sikerült felkészülésére! Ne feledkezzünk meg Kasza Robiról sem, aki elsőként szerzett indulási jogot azzal, hogy tavaly megnyerte a világ kupa döntőt, ami az olimpia tesztversenye is volt."

Szóval egy tehetséges, jól felkészített csapattal érkeztünk a játékokra és ez feljogosít minket, hogy bizakodjunk a jó eredményekben.

Vívás:

Kasza remekül kezdett, a vívás első harmadát 10 győzelemmel és 3 vereséggel zárta (10/3). Marosiról ez már nem mondható el, ős fele-felében állt, azaz 5 V (győzelem) és 6 D (vereség) állt a neve mellett ekkor. Fele tájékán találkoztunk az örök ellenfél orosz válogatottal, Marosi Lesumot és a kétszeres olimpiai bajnok Moiseevet is legyőzte, Kasza, aki kissebb hullámvölgybe került 1-1-el zárt itt. Ekkor Kasza a 6. helyen állt 13/8, míg Marosi is győzelem/vereség arányában pozitívba küzdötte fel magát (11/10). A verseny kétharmadánál már Marosi állt jobban. Miután megverte mindkét oroszt szárnyakat kapott (16/11), Kasza viszont tovább "dadogott" (15/12). A vége se jó, se rossz: Marosi és Kasza is kéz a kézben 20 győzelemmel és 15 vereséggel 880 pontos teljesítménnyel a 6. helyről várja az úszást. A versenyszám győztese a cseh Svoboda 1024 pontot ért el.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk