Novák Katalin további részleteket árult el az otthonfelújítási támogatásról

Novák Katalin további részleteket árult el az otthonfelújítási támogatásról

Január elsejétől lehet igényelni az államtól a lakásfelújítási támogatást, és miután elvégezték egy adott ingatlan munkálatait, be lehet nyújtani a számlákat az Államkincstárhoz – mondta el Novák Katalin az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este.

A miniszter hangsúlyozta, hogy rövid időn belül visszakaphatják a gyerekes családok a pénzt: egy hatmilliós felújításnál, hárommilliót. Mind a munka, mind az anyagköltséget el lehet számolni.

Az interjúból az is kiderült, hogy a kormány úgy alakítja ki a szabályozást, hogy ne legyen gyerekéletkori határ az olyan lakásfelújítási támogatást igénylő szülőknél, akik olyan gyereket nevelnek, aki után GYOD jár.

Lesz egy életkori határ, de ha egy beteg gyerekről gondoskodó szülőről van szó, aki felnőttként is vele él, akkor legyen ez elég ahhoz, hogy megkaphassa a szülő a lakásfelújítási támogatást - mondta a miniszter.

Kép: MTI



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk