A kajakos Kozák Danuta is aranyat hoz haza

A kajakos Kozák Danuta is aranyat hoz haza

Kozák Danuta parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet szerzett a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres döntőjében a londoni olimpián. Ez a magyar küldöttség hetedik elsősége a brit fővárosban, egyben a sportág 22. ötkarikás aranya.

Az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok, 25 éves magyar lapátforgató kedden az elő- és a középfutamban is meggyőző győzelmet aratott, s azzal a tudattal készülődhetett a fináléra, hogy szerdán megszerezte pályafutása első ötkarikás győzelmét a négyes tagjaként.

A Domino Honvéd kajakosa tavaly, a szegedi világbajnokságon és az idén júniusi, zágrábi Eb-n is ezüstérmet nyert ebben a számban, s a nyolcas döntőben a címvédő ukrán Inna Oszipenko-Radomska, a 2000-es bajnok olasz Josefa Idem, a finn Anne Rikala, a dán Henriette Hansen, a dél-afrikai Bridgitte Hartley, a svéd Sofia Paldanius és Simon Miklós tanítványa, a hazai közönség előtt szereplő Rachel Cawthorn volt a riválisa.

A bemutatásnál óriási ováció fogadta Kozákot, a közönség magyar része mindent lekövetett azért, hogy hazai pályán érezhesse magát. A rajtja átlagosan sikerült a magyar versenyzőnek, aztán nagyon "lábra kapott", s a kiválóan startoló Oszipenko-Radomska nyomába eredt. Az ukrán nagyon bekezdett, féltávnál tisztán vezetett, Kozákot azonban ez nem zavarta, céltudatosan lapátolva haladt. Mintegy 100-150 méterrel a cél előtt aztán átvette a vezetést, maga mögött hagyott mindenkit, köztük az erejével elkészülő címvédőt is, és a tomboló publikumtól éltetve, csaknem egy hajóhossz előnnyel érkezett a célba.

Csipes Ferenc tanítványa Kőbán Rita 1996-os és Janics Natasa 2004-es sikerét követően szerzett ebben a számban olimpiai aranyérmet Magyarországnak.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk