Ingatlan hírek

 • Mi az a passzívház? Megéri-e ilyet építeni?

  Mi az a passzívház? Megéri-e ilyet építeni?

  2016. 02. 17. 13:04

  Mivel az elkövetkező években a továbbfejlesztett CSOK-nak köszönhetően várhatóan emelkedhet az építési kedv, ezért a Balla Ingatlanirodák jónak látta egy kicsit leporolni a passzívházak, fokozottan energiatakarékos házak témáját. Ez annál is inkább aktuális, mert már nincs egészen öt évünk addig, hogy csak közel nulla energiafelhasználású épületeket lehet az Európai Unióban felhúzni.

 • Összefog az ingatlan- és hitelközvetítői piac két nagy szereplője

  Összefog az ingatlan- és hitelközvetítői piac két nagy szereplője

  2016. 02. 09. 18:36

  Januárban az ingatlan- és a pénzügyi-közvetítői piac két élvonalbeli szereplője stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. Ebből az alkalomból beszélgettünk a Balla Ingatlan és a Stonehenge Bankház tulajdonosaival, Balla Ákossal (BÁ), valamint Jászberényi Péterrel (JP) és Müller Jánossal (MJ).

 • Már tavaly megállt az ingatlanárak emelkedése

  Már tavaly megállt az ingatlanárak emelkedése

  2016. 02. 04. 09:07

  Budapest ingatlanpiaca a nagy nyertese a tavalyi évi fellendülésnek. Nemcsak a forgalom nőtt meredeken, de az árak is elérték a válság kitörésekor jellemző szintet, ráadásul a harmadik negyedévben országosan jelentkező árcsökkenés sem érintette. Az év vége azonban a Balla Ingatlanirodák szerint itt is változást hozott, míg a 2016-os évet már a 10+10 millió forintos CSOK határozhatja meg.

 • Miért jó, ha csak a lakás egyetlen falát festjük eltérő színűre?

  Miért jó, ha csak a lakás egyetlen falát festjük eltérő színűre?

  2016. 01. 26. 17:16

  Habár a színes falak már évek óta velünk élnek a lakberendezésben, úgy tűnik, hogy népszerűségük továbbra is töretlen. Külföldön gyakrabban találkozhatunk fehér vagy semleges színű falakkal, hangsúlyosabb színek, más anyagok pedig csak egy-egy fal esetében bukkannak fel. Mivel ez a megoldás sokat dobhat egy lakáson, ezért a Balla Ingatlanirodák most szeretné felhívni a figyelmet a technikában rejlő lehetőségekre.

 • Hogyan fotózd a lakásodat, ha meghirdetnéd?

  Hogyan fotózd a lakásodat, ha meghirdetnéd?

  2016. 01. 19. 15:56

  Az eladó ingatlanokról készült rossz fotók kiapadhatatlan forrásai a témával foglalkozó blogoknak, melyek széles mosollyal gyűjtik a legrosszabbul sikerült képeket. Hiszen hiába telik-múlik az idő, és elviekben halmozódik egyre a tudás ingatlaneladással, ingatlan fotózásával kapcsolatban, mégis mindennaposak a hibák.

 • Mennyit lehet most alkudni ingatlan vásárlásánál?

  Mennyit lehet most alkudni ingatlan vásárlásánál?

  2016. 01. 12. 15:58

  Nem téved nagyot, aki úgy érzi, hogy jelenleg az erős keresleti piacon igencsak beszűkültek a vásárlók lehetőségei az alku mértékét tekintve. De pontosan mennyire? A Balla Ingatlanirodák ingatlanközvetítő-szakértői most elárulják.

 • Minden, amit tudni kell az új, 10+10 milliós CSOK-ról

  Minden, amit tudni kell az új, 10+10 milliós CSOK-ról

  2016. 01. 07. 15:50

  2016 januárjától él az új CSOK - igaz alapvetően csak februártól lesz elérhető az érintett bankokban -, vagyis már érvényesek a családok otthonteremtési kedvezményének (CSOK) megváltozott szabályai. Mivel a Balla Ingatlanirodák ingatlanközvetítői is rengeteg kérdést kapnak a témával kapcsolatban, ezért úgy érezzük, itt az ideje, hogy mi is végigvegyük a legalapvetőbb tudnivalókat, szabályokat a támogatásról.

 • Amit az ingatlan haszonélvezeti jogról tudni kell

  Amit az ingatlan haszonélvezeti jogról tudni kell

  2015. 12. 22. 12:34

  Kényes, sokszor kellemetlen helyzeteket tud teremteni a haszonélvezeti jog egy-egy ingatlan értékesítése, illetve vásárlása során. Legalábbis a Balla Ingatlanirodák ingatlanközvetítői időnként találkoznak nehéz helyzetekkel, melyeket egy ingatlanon lévő haszonélvezet okoz. Ez ugyanis egy olyan vagyoni értékű jog, mely bizonyos tekintetben felülírja a tulajdonos jogait.

 • Milyen családi házakat lehet most eladni? És milyet érdemes venni?

  Milyen családi házakat lehet most eladni? És milyet érdemes venni?

  2015. 12. 14. 16:45

  2014 második felében a családi házak piacát is megcsapta a változás szele. Míg másfél-két évvel korábban az ingatlanközvetítők még egy kezükön meg tudták számolni, hogy mennyi családi házat adnak el egy évben, ma már határozottan erős a kereslet. De mi az, ami különösen keresett, mit lehet könnyebben eladni? Ennek jártunk utána.

 • Mire figyeljünk ingatlan vásárlása során?

  Mire figyeljünk ingatlan vásárlása során?

  2015. 12. 02. 11:30

  Tapasztalataink szerint a lakásvásárlók rendkívül figyelmetlenül, sőt megkockáztatjuk: felelőtlenül vágnak bele egy-egy ingatlan megvásárlásába. Sokszor anélkül írnak alá adásvételi szerződést, hogy valóban tisztában lennének a lakás adottságaival. Pedig ezek az adottságok hosszú évekre megkeseríthetik az életüket. Mire kellene tehát figyelniük ingatlan vásárlásakor?

Eladná ingatlanát?

Ingatlan hírek

 • A vevők már az árcsökkenésre várnak - a dél-budai régió ingatlanpiaca

  A vevők már az árcsökkenésre várnak - a dél-budai régió ingatlanpiaca

  2017. 02. 16. 12:49

  Visszaeső forgalmat hozott a tél a dél-budai ingatlanpiacon, egyedül a paneleknél maradt meg az érdeklődés korábban jellemző nagysága. Ugyanakkor az árak emelkedése már itt sem jellemző, és akadnak vevők, akik az árak ereszkedésének reményében kivárnak. Árcsökkenésre azonban az idei évben nagy valószínűséggel nem kerül sor.

 • Az év lakóingatlan-projektje lett az Elite Park

  Az év lakóingatlan-projektje lett az Elite Park

  2017. 02. 08. 07:45

  Az újbudai Elite Park nyerte el az idei évben az “Év Tervezett Lakó Projektje” címet. Ebben a kategóriában 22 másik beruházással állt versenyben. A kiemelkedő lakóingatlan-projekt valóban egyedülálló a most induló és zajló fejlesztések között.

 • Már több mint 20 millió forintba kerül egy átlaglakás Budapesten

  Már több mint 20 millió forintba kerül egy átlaglakás Budapesten

  2017. 02. 01. 11:23

  Tovább emelkedtek a hazai lakásárak 2016 harmadik negyedévében a második negyedéves lassulás után, de a forgalom is tovább bővült. A Balla Ingatlanirodák várakozásai szerint az idei évben már korrigálnak az árak, 2018-ban pedig nagyobb számban piacra lépnek az újépítésűek.

További ingatlan hírek


Típus
Megye / BudapestKerület
Irányár Millió Ft-ig
Szobaszám (félszobák is) - -ig
Méret (m²) - -ig


A teljes kínálatunk összesen 5'533 ingatlan.