Budapesti bulinegyed: Akkor hívnak minket, amikor már baj van

Budapesti bulinegyed: Akkor hívnak minket, amikor már baj van

Magyar okosvárosos céget kértek fel, hogy mérje meg a zaj mértékét Erzsébetvárosban. Ezzel nem csak objektív adatok születnek a helyzetről, de akár megoldást is kínálhat a lakók-vendéglátósok-önkormányzat hármasának problémájára.

Van egy magyar startup, illetve mára ki is nőtte ezt a címet, amely akár egy mindenki számára ideális megoldást kínálhat a budapesti bulinegyed okozta paradoxonra.

Azaz hogy az idei év rekordot hozott a vendégéjszakákban Magyarországon. A nemzetgazdasági minisztérium adatai szerint már tavaly is a VII. kerületben székelő adózók (ahol a főtevékenység a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás) mintegy 6,6 milliárd forinttal járultak hozzá a büdzséhez.

Ez ugyanakkor azzal is jár, hogy több mint 600 kocsma van a kerületben, ahol hétvégente 150-200 ezer ember fordul meg, miközben az állandó (lakcím szerinti) lakosság mindössze 6-7 ezer fő.

Forrás: hir24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk