Virágot minden falra!

Virágot minden falra!

Fontos, hogy körültekintően válasszunk növényt.

Állandó probléma a lakásokban a helyszűke, mert sokaknak nincs elegendő terük, hogy a mindenféle holmikat kényelmesen, szellősen elhelyezzék. Akad viszont, akinek a különféle otthoni tárgyak elhelyezése nem jelent gondot, de a panellakásban és a garzonban tényleg nincsenek felesleges terek, növényekre viszont itt is lehet igény. Megyeri Szabolcs kertészmérnök blogjában hasznos tanácsokat ad a fal virágokkal történő díszítéséről.

Fotó: luxurybusla.com Ha a vízszintes felületek beteltek, biztosan van még hely a falakon. A függőleges részek díszítését ugyan sokan elintézik néhány képpel, fotóval, poszterrel, de ne érjük be ennyivel! Legyen a jelszó: virágot minden falra!

A falakra nem lehet csak úgy odabiggyeszteni egy cserepet, mint az ablakpárkányra, de a dolog kivitelezhető. Legfeljebb némi barkácsmunka, kreativitás, és esetleg egy ütvefúrót kezelő férfikéz szükséges – főleg a panelházak esetében. Függő kialakítású kaspót felszerelni a legegyszerűbb, általában egy szilárdan bevert szög, kampós szög, vagy tiplis csavar elegendő a biztonságos rögzítéshez.

Fotó: marvelbuilding.com Aki ennél tovább akar menni, az külön polcot is rendszeresíthet növényeinek. Egy virágos polc legalább olyan jól mutat, mint könyves társai. A rögzítéshez szükséges és alkalmas szerelvények megvásárolhatóak, vagy akár házilag is elkészíthetőek. Komplett virágládát is applikálhatunk a falra, így már polcra sem lesz szükség. A hatás tovább fokozható, ha nem egyszerű cserepet választunk, hanem mázas, színes, vagy extrém formájú edényt használunk. Így a látvány duplázódik, a növény, és tartója külön-külön is díszként funkcionálnak majd.

Ha úgy döntünk, hogy virágokat helyezünk a falra, akkor se feledkezzünk meg a körültekintő növényválasztásról. Az ilyen módon elhelyezett élő díszlet ugyanúgy igényelhet például sok napsütést, mint ablakban tartott társaik, de a szoba belsőbb részén lehet, hogy ezt nem kapja meg.

Fotó: homedekoriede.com Az ötlet nem csak beltérben alkalmazható. Külső falakon, bejárati ajtók mellett, kopár belső udvarokon, de akár világosabb lépcsőházakban, folyosókon is jó ötlet lehet, utóbbi esetben ráadásul a közlekedést is kevésbé zavarja a növényzet, mint a padlón elhelyezve.

Kiemelt kép: pure-presseportal.de

Forrás: hir24



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk