Igazi nyugdíjas-paradicsommá vált Magyarország

Igazi nyugdíjas-paradicsommá vált Magyarország

Az Overseas Retirement Indexben 13 kritérium alapján választották ki, hol lehet a legjobb nyugdíjasként élni a világon, és jó hír a magyar nyugdíjasoknak, hogy nem kell sehová sem költözni: Budapest is benne van a legjobb tízben. A megélhetési költségek, a szórakozás, az egészségügy vagy éppen a lakhatási lehetőségek alapján Budapesten kívül több európai város is felfért a tizes listára.

A frissen publikált tanulmány készítői azt nézték meg, hogy a nyugdíjasoknak legfontosabb szempontok alapján mely városok lehetnek a legélhetőbb nyugdíjparadicsomok. A 13 kritérium, amit megvizsgáltak:

megélhetési költségek,
bűnözés és biztonság,
angol nyelv ismerete (mivel angol a tanulmány),
szórakozás,
környezet,
környezeti feltételek,
a külföldi csoportok/közösség megléte és összetartása,
egészségügy,
infrastruktúra,
rekreációs lehetőségek,
letelepedési lehetőségek és adók,
ingatlanok árai és
a külföldi tulajdonjog-szerzésre vonatkozó korlátozások.


A fenti feltételek alapján felállított tizes listára Budapest is felkerült a 8. helyen, fővárosunkkal kapcsolatban külön kiemelték, hogy Európa egyik legbájosabb fővárosa, ahol a modern városi látkép mellett fontos hangsúlyt kap a történelmi oldal is. Külön kiemelik Budapest termálfürdőit és a világszinten is elismert fesztiváljait, de leginkább a szuper alacsony költségeket. A tanulmány szerint ugyanis nagyon alacsony árak mellett tudják élvezni az európai színvonalat azok a nyugdíjasok, akik Budapestet választják.

Íme a lista:
10. George Town, Malajzia
9. San Miguel de Allende, Mexikó
8. Budapest, Magyarország
7. Lisszabon, Portugália
6. Kuala Lumpur, Malajzia
5. Saint-Chinian, Franciaország
4. Abruzzo, Olaszország
3. Mazatlán, Maxikó
2. Valletta, Málta
1. Algarve régió, Portugália

Forrás: Portfolio



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk