Forradalmi újítás: 10 perc alatt felépíthető a jövő háza

Forradalmi újítás: 10 perc alatt felépíthető a jövő háza

Nem is olyan rég még utópiának számított az összecsukható, hordozható ház. Mára valóság lett.

Brit mérnökök fejlesztésének köszönhetően elkészült a könnyen összecsukható ház. A Ten Fold névre keresztelt ház alkotói remélik, hogy a találmánnyal forradalmasíthatják az Egyesült Királyság ingatlanpiacát.

A  feltaláló az 58 éves David Martyn, aki szerint szuperház tökéletes megoldás lehet különböző létesítményeknek is, úgymint kórház, üzletek, tanterem vagy menedékszálló. Martyn úr és mérnökei hét évig tervezték a mobil házat, és már több országban is szabadalmaztatták. Az ára jelenleg 100 ezer fontba ( kb. 34 millió forintba) kerül.

Fotó: SWNS A bútorok,  kanapék, ágyak, székek és asztalok jól raktározhatók a raktárhelyiségekben, így szükség esetén gyakorlatilag az egész házat  összecsukják, teherautóra helyezik és a szükséges helyre szállítják.

A feltalálók célja egy többek között egy mobil és 10 perc alatt összeállítható ház

Az ötletgazda így nyilatkozott:

– A fiatalok végre úgy juthatnak otthonhoz, hogy nem szükséges, hogy földjük legyen. Ez megváltoztatja a piac dinamikáját, aminek szüksége is van a változásra, mert ez bizony egy szállítható birtok. Teljesen olyan, mint bármely normál ház, így csatlakoztathatók a hagyományos infrastruktúrához is.”

Így működik a mechanikája

Így alakítható belülről

Forrás: Mirror



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk