300 milliárddal bombázza a kormány a hazai turizmust

300 milliárddal bombázza a kormány a hazai turizmust

A Hortobágy és a Dunakanyar is jól jár 2019 után, de a hajós turizmus is fellendülhet.

Újra Kormányinfót tartott Lázár János, mivel újra kormányülést tartott a kabinet. Az egyik legfontosabb bejelentenivaló az volt, hogy a kormány komolyan ráfekszik majd a turizmusra. Már most százmilliárdokat pumpálnak a Balaton, a Fertő vagy épp Tokaj térségébe.

A Miniszterelnökség vezére most újabb bejelentést tett: a kormány döntött újabb 300 milliárd turizmusba csatornázásáról 2019 után. Ráadásul új régiók is a húsosfazék mellé kerültek, így a Dunakanyar, valamint Debrecen és Hortobágy is csatlakozott a turisztikai célpontokhoz.

Két téren kedveznének még a turisztikai szektornak: egyfelől a nyári nyaralóhajózás akadályait elhárítanák, hogy olyan népszerű üdülési forma legyen, mint például Franciaországban. A másik a kerékpáros turizmusnak kedvez: közműkiváltást kerékpárút építése esetén a közműszolgáltató finanszírozza majd.

Kap a Balaton Egy későbbi újságírói kérdés miatt előkerült még a turizmus ügye, ekkor a Balatonra költendő összegekről volt szó. Ami érdekes többletinfó volt, hogy 26 milliárd forint megy majd a tó körüli kerékpáros körút felújítására, ami 2018-19-ben valósulna meg. A másik fontos balatoni projekt a Fonyód-Badacsony kompé, ami
5,6 milliárd forint értékű. A kérdés csupán az, hogy a helyiek mit szólnak hozzá, mivel Lázár szerint vegyes a fogadtatás.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk