Egy konténer a környezetbarát luxuslakosztály különlegessége

Egy konténer a környezetbarát luxuslakosztály különlegessége

Bali keleti részén, Lombok trópusi szigetén áll egy gyönyörű modern ház, amit bárki elfogadna.

Bali keleti részén, Lombok trópusi szigetén áll egy gyönyörű modern ház, aminek egy konténer adja a kuriózumát.

A Budi Pradono indonéz építész által tervezett, Clay House névre hallgató luxuslakosztály  csodás kilátást nyújt az Indiai-óceánra, a közeli rizsföldekre és a trópusi erdőre.

Fotó: Budi Pradono Az épület a sziget jelképévé nőtte ki magát, és ha egy adott szemszögből nézzük, azt a hatást kelti, mintha a teteje le akarna csúszni.

Fotó: Budi Pradono A ház emeletes szerkezetű és kizárólag helyi alapanyagokból készült. A 2.2 méter magasságú konténert például a sziget kikötőjéből szerezték és 60 fokos szögben helyezték el a háztetőn: ezáltal nem csak növeli a belmagasságot a hálószobában, de megtölti természetes fénnyel is a teret.

Fotó: Budi Pradono A 30 centiméter vastagságú falakat a húsz kilométeres körzetben megtalálható salakból, valamint homokból, cementből, szalmából és tehénürülékből tákolták össze. A belső teret szintén a természetes anyagpaletta felhasználásával alakították ki, a bambuszból készült bútorok és kiegészítők pedig hűek a bali hagyományokhoz.

Fotó: Budi Pradono Fotó: Budi Pradono Fotó: Budi Pradono Fotó: Budi Pradono



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk