Quaestor-károsultak figyelmébe: fontos megállapodás született

Quaestor-károsultak figyelmébe: fontos megállapodás született

Lehetővé válik a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfelek hatékonyabb vagyonkiadása. Az érintetteket levélben értesítik.

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) hétfőn közleményben tudatta, hogy mint felszámoló hatékonyabbá teszi a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfeleknek a vagyonkiadását. A QUAESTOR felszámolója és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. között ugyanis együttműködési megállapodás jött létre annak érdekében, hogy azok az ügyfelek, akik még nem rendelkeztek a vagyonkiadás során, intézkedhessenek kiadható pénzeszközeik átutalásáról, illetőleg pénzügyi eszközeik transzferálásáról. Az új kiadási eljárásról az ügyfelek értesítő levelet kapnak, ezért a felszámoló kéri, hogy akinek időközben megváltoztak a személyes adatai, az mielőbb jelentse ezt.

Levelet kapnak az érintettek Az egykori QUAESTOR Befektetési Alapkezelő Zrt. 2016. április 08-án megjelent közleménye szerint a befektetési jegyek új vezető forgalmazója az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. lett, majd az Alapok értékesítésének felfüggesztését követően a befektetési jegyek visszaváltásra is csak az NHB Bank jogosult. Fentiekre figyelemmel a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.” felszámoló együttműködési keretmegállapodással kívánja a befektetési jegyekkel rendelkező ügyfelek vagyonkiadási eljárását hatékonyabbá tenni.

A felszámoló felhívja az érintett Ügyfelek figyelmét, hogy a kiadási eljárás során hamarosan egyedi tájékoztató levelet kapnak a kiadás részleteiről és a szükséges tudnivalókról. A tájékoztató levél tartalmazni fogja azon vagyonelemek felsorolását, amelyekről jelen eljárás során rendelkezni tudnak. Az NHB Bank fiókjainak elérhetőségét ezen a linken érheti el.

A felszámoló kéri mindazon Ügyfeleket, akik kiadható vagyonnal rendelkeznek, továbbá akiknek lakóhelye/értesítési címe/telefonszáma a QUAESTOR Értékpapír Zrt. “f.a.” nyilvántartási rendszerében szereplő adatokhoz képest időközben változott, hogy új elérhetőségeiket a további ügyintézés érdekében mielőbb szíveskedjenek megküldeni a quaestor@psfn.hu e-mail címre.

A felszámoló felhívja az Ügyfelek szíves figyelmét arra, hogy a kiadásra kerülő pénzeszközök és pénzügyi eszközök átutalási és transzferálási költségénél továbbra is az Üzletszabályzat 11.4. pontjának rendelkezése, továbbá az Üzletszabályzat mellékletét képező kondíciós listában foglaltak az irányadóak.

A felszámoló felhívja a figyelmet arra, hogy az ún. QUAESTOR-kötvénnyel rendelkező ügyfelek nyilvántartásba vett igényeinek kielégítésére a felszámolási eljárás szabályai vonatkoznak, így jelen vagyonkiadási eljárásban ezek kifizetésére nincs lehetőség.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk