Eladtak 40 Spar áruházat

Eladtak 40 Spar áruházat

Budapesten 13 áruház cserélt gazdát. Az üzletek maradnak, csak a bérelt ingatlanok tulajdonosa változik.

Mintegy 40 Spar áruházból álló csomagot értékesített a német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a TREI Real Estate az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak. A tranzakció ezzel az első félév legnagyobb kiskereskedelmi értékesítése volt Magyarországon – közölte a Colliers.

Az ingatlancsomag kereskedelmi egységeinek (két kivétellel) minden eleme a Spar Magyarország Kft. részére hosszú távon bérbe adott kiskereskedelmi egység. A portfolió összterülete meghaladja a 39 500 négyzetmétert és az egyes szupermarketek az ország összes nagyvárosában megtalálhatóak, többek között Budapesten is, ahol 13 áruház cserélt gazdát. Az áruházak korábban a szintén Tengelmann tulajdonba tartozó Plus élelmiszeráruház-láncnak voltak bérbe adva, addig, míg a Sparral 2008 végén egyesültek. A megegyezést a hónap utolsó napján véglegesítették az Erste Alapkezelő Zrt.-vel.

Ezzel a tranzakcióval a TREI Real Estate sikeresen konszolidálta magyarországi tevékenységét és a meglévő portfóliójának végleges értékesítését. Az osztrák portfólió eladását követően Magyarországon másodikként sikerült a csoportnak a stratégiai célját megvalósítania, amivel folytathatja az egyesült államokbeli, német, cseh és lengyel ingatlanfejlesztési projektekre való összpontosítást.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk