Autósokat próbáltak megölni az M7-esen és az M0-son

Autósokat próbáltak megölni az M7-esen és az M0-son

A fiatalok viccből dobáltak köveket járművekre, általában felüljárókról. Egyszer egy 25 kilós cementes zsákkal zúzták be egy kamion szélvédőjét.

Köveket, cementes zsákot hajítottak az elhaladó járművekre fiatalok az M7 autópályán és az M0 autóúton átívelő felüljárókról. A csapat tavaly bukott le, az Pest Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint három fiatal ellen emelnek vádat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás bűntettével vádolja, ám kettőjüknek

emberölés kísérlete miatt is felelnie kell.

A rendőrség tavaly számolt be arról, hogy elkaptak egy 20 és egy 22 éves fiút, illetve tinédzser társukat. Akkor még azt közölték, hogy a trió ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, rongálás vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ám – mint azt most fent írtuk – a két fiatalembert sokkal súlyosabb bűncselekmény elkövetésének vádjával állítják bíróság elé. Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatalok 2016 elején beszélték meg, hogy

minden ok és cél nélkül kövekkel járműveket fognak megdobálni.

Tárnokon köveket gyűjtöttek, ezeket egyikük kocsijában tartották.  2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autóztak. Amikor észrevették, hogy velük szemben busz halad, az egyik fiú kinyúlt az ablakon és egy követ hajított az a jármű felé – kétszer is.  A kő mindkét alkalommal a szélvédőt találta el, be is zúzta az üveget. És bár nem sérült meg senki, a busz éppen nem szállított utasokat, a kár amit okoztak, csaknem 300 ezer forint.

A vádlottak több esetben az M7 autópálya és az M0 autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek. Kiszálltak a kocsiból és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amiket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra, amelyekre mindhárman köveket zúdítottak.

Miután a köveket eldobálták, kocsiba ültek és elhajtottak. Mindkét jármű szélvédője betört, sőt az egyik egy vadonatúj, nagy értékű
autót szállított, ami szintén megrongálódott. A sofőröknek nem esett baja.

Egyszer a két fiú ellopott egy építkezésről egy 25 kilogrammos cementes zsákot, és azt hajították le éjszaka egy felüljáróról az autópályán közlekedő kamionra. A zsák a jármű szélvédőjét találta el, beszakította azt, a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A sofőr nem sérült meg, és sikerült megállnia az út szélén.

Az ügyészség szerint a párosnak

számolnia kellett azzal, hogy a zsák becsapódása folytán a kamion vezetőjének életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt a sértett akár meg is halhat.

A vádlottak azután buktak le, hogy 2016 márciusában egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni. Leszerelték az autójuk rendszámát és símaszkot húztak a fejükre. A töltőállomás személyzete hívta ki a rendőröket, akik elfogták őket. A kocsijukban akkor csaknem 20 darab 5-8 centiméter átmérőjű követ találtak.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk