Egész fasort vághatnak ki az újabb villamosfonódás miatt

Egész fasort vághatnak ki az újabb villamosfonódás miatt

Nem túl okosan tervezték meg a Kopaszi-gáthoz vezető új villamosvonalat a Kerékpárosklub szerint. A fairtás mellett az autósok és bicajosok is szívhatnak.

A főváros budai oldalának egy régóta hiányzó fejlesztése a rakparti villamos továbbhúzása dél felé, a Szent Gellért tértől a Kopaszi-gátig. Mindez azért lenne fontos, mert útba esik a BME és az ELTE campusa is, illetve a Kopaszinál nemrég tették le az alapkövét az új szuperlakótelepnek. Utas tehát lesz.

Azonban mint minden fejlesztés, ez is nagy tájromboláshoz vezethet. A Magyar Kerékpárosklub Facebook-oldalán tették közzé, hogy a Pázmány Péter sétányon (a felső rakpart Petőfi és Rákóczi híd közti szakaszán) komplett fasorokat kéne kivágni a villamos kedvéért.

Az újbudai önkormányzat itt elérhető előterjesztése szerint az egyetemek felőli oldalon is ki kéne vágni a fasort, illetve a Duna felőli oldalon a frissen telepítet fasor fele is menne. Emellett szűkek maradnak a járdák és kerékpárutak, az új lakónegyednél mindössze másfél méter széles járdát terveznek.

Emellett rossz helyre kerültek szerintük a villamosmegállók is a tervben, szűkek lesznek a peronok, sőt a Gellért téren megszűnne a villamosok három saját vágányából egy. A kerékpárutak maradnának a járdán, nem felelnek meg az EuroVelo követelményeknek (ez az EuroVelo 6-os útja, amit a kormány elvileg fejleszteni tervez). Megszűnne az A38 hajóhoz vezető lépcső, bonyolultabbá válnának az autós kapcsolatok.

A gyalogosokat valamiféle új, a hídtöltésbe épített aluljáróba kényszerítenék a Petőfi híd alatt. A Rákóczi híd alatt pedig egy három méter széles sávba terelnék a gyalogosokat és bicikliseket, itt még villanyoszlopok is állnának. Több száz parkolóhely szűnne meg.

A Kerékpárosklub azt kéri az újbudai önkormányzattól, ne járuljon hozzá ezekhez a tervekhez, gondolja újra az egészet.



További ingatlan hírek

Eladná ingatlanát?

Teljesen megértjük, hiszen az ingatlaneladás egy komoly döntés. Kérjen visszahívást, és mi kötöttségektől mentesen tájékoztatjuk Önt a legkedvezőbb lehetőségekről. Hozzáértő ingatlan tanácsadó kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen kérdés kapcsán.

Kérem az ingyenes tanácsadást!

Ingatlan hírek

Ahol találkozhat velünk